Beeldhouwer van belgische nationaliteit, geboren te Mechelen op 31 maart 1942

Vanoudsher heeft de mens vorm gegeven aan aarde, steen, hout, brons…om iets verschillend te creëren, de routine te onderbreken, om een droom of een kunstwerk te verwezenlijken die hem nauw aan het hart ligt, en er zijn stempel op te drukken.

Na een goed gevuld professionneel leven, is Henny Fonteyn, aangetrokken door de beeldhouwkunst, en begint de hoofden van zijn kleinkinderen te boetseren, hij kiest brons om deze laatste te bewaren.

Zijn creativiteit potentieell levert hem opportuniteit zich uit te drukken en zijn originaliteit te laten ontploffen. Van het ene komt het andere, hij boutseert in de klei smaakvolle vrouwelijke figuren en probeert de indruk van leven weer te geven met als enige grens zijn verbeelding.

De beweging, de émoties, de gevoelens wenst hij uit te drukken, want het is heel gewoon het leven, om al die uitdrukkingen en expressies terug weer te geven.

De wereld rondom ons is een onuitputtelike bron van inspiratie , zoals de vrouw die mijn geliefde muse is.

Hij is lid van de Vereeniging “ Art Intermezzo “ te Wezembeek-Oppem (Brussel) sinds 2007, en van «  La Maison des Métiers d’Arts »  van Avignon sinds 2011.

Sinds medere Jaren, stelt hij geregeld ten toon op Sablon (Brussel), Gordes (Vaucluse, op het gemeentehuis van Avignon,op Isle sur la Sorgue, op Pernes les Fontaines, Châteauneuf du Pape ( Provence ), Luxeuil-les-Bains , Saint Dié des Vosges ( Vosges ) ,….